SIGURNOST

Brinemo o vašoj sigurnosti, kako biste mogli uživati u vožnji

 

Naše inteligentne sigurnosne tehnologije i-ACTIVSENSE osmišljene su kako biste imali potpuno samopouzdanje pri vožnji. One pomažu vozaču u prepoznavanju potencijalnih opasnosti, izbjegavanju sudara, kada god je to moguće i ublažavanju posljedica nesreća kada ih nije moguće izbjeći; to je još jedan način na koji Mazda povezuje vozača s automobilom pomoću filozofije Jinba Ittai.

MAZDIN RADARSKI TEMPOMAT Automatski održava sigurnu udaljenost od vozila ispred vas

Bez obzira na uvjete, nama je najvažniji vaš užitak u najboljoj mogućoj vožnji. Dok vozite, Mazdin radarski tempomat neprestano mjeri razmak između vas i vozila ispred vas te održava sigurnu udaljenost. Idealan je za duge vožnje i na autocestama čineći vaše putovanje ugodnim i opuštajućim.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA Podsjeća na važna upozorenja čak i ako ste ih propustili

Naš najnoviji sustav prepoznavanja prometnih znakova prikazuje informacije izravno na vjetrobransko staklo pa vas tako uvijek podsjeća na važne znakove na cesti čak i ako ste ih propustili. Informacije su prikazane ravno ispred vas pa nema potrebe za prilagođavanjem fokusa ili skretanjem pogleda s ceste i svega što se događa oko vas. Na taj način uživate u putovanju.

ZADRŽAVANJE U VOZNOM TRAKU Zadržava vas u odgovarajućem voznom traku

Sigurnosne inovacije trebale bi poboljšati iskustvo vožnje vas i vaših putnika. Naš sustav upozorenja na napuštanje voznog traka otkriva oznake na cesti i nenametljivim pulsirajućim zvukom upozorava ako nehotice izađete iz traka. Sustav pomoći za zadržavanje vozila u voznom traku po potrebi će prilagoditi upravljač da bi vas na siguran način doveo natrag na središnji dio vašeg voznog traka. Idealan je za vožnju dugim, ravnim cestama i autocestama kako biste se što lakše mogli usredotočiti na put pred sobom. A kada uključite pokazivač za promjenu voznog traka ili ubrzavate, alarm se neće uključiti jer su te radnje namjerne.

SUSTAV NADZORA MRTVIH KUTOVA Drži na oku sve što možete vrlo lako previdjeti

Nijedna vožnja ne bi smjela biti stresna. Retrovizori vam ne mogu prikazati cijelu sliku, no Mazda može. Kada želite promijeniti vozni trak, sustav nadzora mrtvih kutova upotrebljava radare da vidi gdje to ne možete učiniti te upozorava na nadolazeći promet straga koji biste vrlo lako mogli previdjeti u mrtvom kutu. Ako uključite pokazivač za promjenu voznog traka kada sustav otkrije nadolazeći promet, čut ćete upozorenje, a na retrovizoru na vratima zatreperit će svjetlosni pokazivač. Sve to doprinosi vašem osjećaju sigurnosti pa tako možete opuštenije uživati u putovanju.

INTELIGENTNI SUSTAV KOČENJA U GRADU Prepoznaje brže od vas kada trebate stati

Pomoći ćemo vam da brže reagirate na svaku opasnost na cesti. Inteligentni sustav pomoći pri kočenju u gradskoj vožnji upotrebljava senzore koji neprestano nadziru udaljenost između vas i prepreke sprijeda te brzinu primicanja. Ako se previše približite i postoji opasnost od sudara, sustav automatski počinje kočiti po potrebi. Ne samo da sustav razaznaje vozila, već otkriva i pješake te očitava prometne znakove. Ako prekoračite ograničenje brzine, sustav će vas upozoriti. Budite pametniji i brži za sigurniju vožnju.

UPOZORENJE NA BOČNI PROMET STRAGA Nadgleda situaciju iza vas i bočno od vas

Uz našu tehnologiju postajete svjesni svega što se zbiva oko vas. Naši senzori ne nadziru samo ono što se nalazi ispred ili iza vas. Budući da tijekom vožnje unatrag ne možete uvijek vidjeti sve, sustav upozorenja na bočni promet straga (RCTA) upozorava vas na svaki objekt u pokretu koji vam prilazi s bilo koje strane tako da u retrovizorima na vratima treperi upozorenje, a čujete i zvučni signal upozorenja. Idealan je tijekom izlaženja s parkirnog mjesta ili izlaženja na cestu. Sustav otkriva pješake i bicikliste pa ste na taj način svi sigurniji.

PRILAGODLJIVA LED PREDNJA SVJETLA Svjetla koja vide dalje

Jasan pogled na cestu ne samo da povećava sigurnost, već poboljšava i iskustvo vožnje. Naša najnovija prilagodljiva LED prednja svjetla upotrebljavaju 12 zasebnih LED elemenata i automatski se spuštaju kada se približavaju druga vozila ili kada se vi približavate automobilu ispred vas da ne bi zaslijepila druge vozače. Isključe se samo svjetla u vozačevom vidnom polju pa tako imate bolji pogled na cestu nego u slučaju spuštanja čitavog svjetla. Na autocestama se svjetla automatski dižu kako bi osvijetlila veći dio ceste ispred vas. Jedno od poboljšanja niza LED žaruljica jest brže otkrivanje pješaka i poboljšana vidljivost tijekom vožnje u zavojima što vaše putovanje noću čini sigurnijim i manje zamornim.

Drive Together

Doživite snagu filozofije „Jinba Ittai” na vlastitoj koži. Provjerite ponudu modela, potražite Mazda partnera ili rezervirajte probnu vožnju.

Jedinstvo automobila i vozača

Drive Together

Jedinstvo automobila i vozača

Saznajte više

Dizajn

Čisti užitak u vožnji

Saznajte više
Uživajte u vožnji Mazdom6 uz potpunu zaštitu

Uočite svaki detalj

Uživajte u vožnji Mazdom6 uz potpunu zaštitu

Saznajte više
Spremna za svladavanje najtežih cestovnih uvjeta

Mazda CX-5

Spremna za svladavanje najtežih cestovnih uvjeta

Otkrijte više

Prikazani modeli, boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od modelima namijenjenim hrvatskom tržištu.

Login