TEHNOLOGIJA

Maksimalna ekonomičnost i performanse, bez kompromisa

 

Naši inženjeri znaju da je ekonomična potrošnja goriva jednako važna kao i performanse. Zato su osmislili inovativan novi način razvoja naših motora kako biste se mogli opustiti i usredotočiti na čisti užitak u vožnji. Svaki je element automobila ponovo dizajniran radi poboljšanja učinkovitosti i povećanja dinamike. Od karoserije i podvozja do motora i mjenjača, sada nudimo najbolje omjere kompresije na svijetu. Nazivamo to SKYACTIV tehnologijom. 

car
car

upquote Naš pogon na sva četiri kotača i-ACTIV daje vam potpunu kontrolu, neovisno o uvjetima downquote

G-Vectoring Control Uglađenija i intuitivnija vožnja

Za nas je položaj vozača u vožnji ishodište koncepta Jinba Ittai, stoga ga osmišljavamo vodeći se pristupom u čijem je središtu čovjek pa prilikom dizajniranja sve elemente vozila prilagođavamo vozaču. Sama tehnologija ne može stvoriti jedinstvo 

Tehnološki detalji Jedinstven spoj ljepote i tehnikeSKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS golemi je iskorak u Mazdinu neumornom traganju za filozofijom u čijem je središtu čovjek. Poboljšanjem dinamike automobila, iznimno detaljno i na svim razinama, uspjeli smo još više unaprijediti njihove performanse. Osim odličnih ekoloških i sigurnosnih rezultata, dinamične SKYACTIV tehnologije omogućuju i integriranu kontrolu nad motorom, prijenosom, podvozjem i karoserijom. Tako se uvijek osjećate kao jedno sa svojim automobilom.

placeholder960x470
placeholder166x82

SKYACTIV Vehicle Dynamics

Savršeno upravljanje vozilom na cesti; istinski odraz filozofije Jinba Ittai.

placeholder166x82

G-Vectoring Control

Tehnologija upravljanja motorom radi objedinjenih dinamičnih performansi.

placeholder166x82

Pogon na sva četiri kotača

Savršeno držanje na svim površinama, za svakog vremena.

placeholder166x82

Karoserija i podvozje

Čvršća i laganija karoserija i podvozje pružaju vam iznimnu okretnost.

  • SKYACTIV motor

   Motori

   Naši visokoučinkoviti dizelski i benzinski SKYACTIV motori pružaju vam novu, uzbudljivu razinu performansi. Pomicanjem granica, naši su inženjeri stvorili strojeve koji iz svake kapi goriva mogu iscijediti mnogo više energije, pružajući vam čisti užitak u vožnji i iznimno ekonomičnu potrošnju goriva. Mazdin SKYACTIV-G 2.0 litreni motor jest usavršeni benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem zahvaljujući kojem ima vrlo malu potrošnju goriva i najviši omjer kompresije među benzinskim motorima 14,0:1.

   Motori

  • Mjenjač

   Mjenjač

   Uživajte u maksimalnoj kontroli na cesti zahvaljujući našim naprednim mjenjačima koji prenose još više snage kotačima i tako u bilo kojem trenutku omogućuju nesmetanu promjenu brzine u djeliću sekunde. Zahvaljujući proširenom području blokiranja od više od 80 %, automatski mjenjač SKYACTIV-DRIVE pruža vam osjećaj izravnog upravljanja nalik onome kod ručnog mjenjača. Uz prvorazredno lagan ručni mjenjač SKYACTIV-MT jamčimo besprijekoran osjećaj prilikom mijenjanja brzina.

   Mjenjač

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   Mazdin sustav i-ELOOP (Sustav regeneracije energije pri kočenju) služi se kondenzatorom za skladištenje energije koja se povrati tijekom usporavanja. Ta se energija kasnije rabi za napajanje prednjih svjetala, klima-uređaja, sustava ozvučenja ili druge električne opreme u automobilu. Sustav i-ELOOP nije samo jedinstven način skladištenja energije koja bi se inače nepovratno izgubila, nego pruža poboljšane performanse štedeći pritom gorivo.

   i-ELOOP

  • i-Stop

   i-STOP

   iSTOP (tehnologija zaustavljanja u praznom hodu) pametna je tehnologija koja radi u potpunom skladu sa sustavom i-ELOOP i služi za uštedu goriva jer se njome isključuje motor pri zaustavljanju automobila, na primjer ako je on u praznom hodu u prometnoj gužvi. Pomoću tehnika izravnog ubrizgavanja i optimalnog pozicioniranja klipa možete gotovo odmah ponovo pokrenuti automobil. To znači bitno smanjene potrošnje goriva.

   i-STOP

  DRIVE TOGETHER

  Doživite snagu filozofije „Jinba Ittai” na vlastitoj koži. Provjerite ponudu modela, potražite Mazda partnera ili rezervirajte probnu vožnju.

  Budućnost motora, više snage, učinkovitiji, više kontrole

  SKYACTIV-X

  Budućnost motora, više snage, učinkovitiji, više kontrole

  Otkrijte više

  Dizajn

  Čisti užitak u vožnji

  Saznajte više
  Konfigurirajte svoju idealnu Mazdu

  Konfigurator

  Konfigurirajte svoju idealnu Mazdu

  Saznajte više
  Spremna za svladavanje najtežih cestovnih uvjeta

  Mazda CX-5

  Spremna za svladavanje najtežih cestovnih uvjeta

  Otkrijte više

  Prikazani modeli, boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od modelima namijenjenim hrvatskom tržištu.

  Login